Se denne video om hvordan man laver chokoladeis – det går ud for
nogenlunde det samme.
Kirsebæris med kirsebærvin
Mælkefri, sojafri, æggefri, glutenfri
Ingredienser
6 dl udstenede kirsebær
(friske kirsebær udstenes lettest med et langt tyndt rør, der kan stikke
stenene ud)
1 tsk. citronsaft
12 dadler (eller 8 medjool
dadler eller 1-1 ¼ dl agavesirup)
1 dåse kokosmælk
(økologisk fra Coop, Irma, Santa Maria eller Blue Dragon)*
2 dl cashewmælk (½ dl
cashewnødder blendes med 150 ml vand)
1 tsk. vaniljepulver
½ tsk. guarkernemel –
strøget (eller 3 plader opblødte plader husblas opløst i ½ dl kogende vand)
3-5 spsk. kirsebærvin
eller Amaretto (for meget kirsebærvin kan gøre, at isen ikke fryses ordentligt
ned)
Sådan gør du:
Blend alle ingredienser
sammen i en blender. Hæld cremen i ismaskinen med det samme, hvis det er en
ismaskine med kompressor. Hvis det er en ismaskine med køleelementer, køles
cremen ned i køleskabet, inden den hældes i ismaskinen.
Isen kan spises direkte
fra ismaskinen som softice, eller fryses ned en times tid, hvis man ønsker en
hårdere konsistens.
Hvis man ikke
har en ismaskine, fryses isen ned
i en 1-liters bøtte med låg i 4-5 timer. Derefter tages isen op, knækkes i 3
dele og pureres fint i en foodprocessor. Sæt isen på frost, så den kan nå at
blive fast. Tag gerne isen ud ½ time før servering.
*Hvis man ikke kan lide
eller tåle kokosmælk, kan der bruges 3 dl cashewnødder og 5 dl vand, der
blendes i stedet for kokosmælk og cashewmælk
Hampefrø eller
macadamianødder kan bruges i stedet for cashewnødder.
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar