fredag den 21. november 2014

Kirsebæris med kirsebærvin - mælkefri

Dejlig is med kirsebærvin og kirsebær. Hvis man har frosset hindbær ned fra hindbærsæsonen, kan frosne hindbær også bruges. Man kan også bruge kirsebærsauce med mange kirsebær, men hæld det meste af saucen fra.

Se denne video om hvordan man laver chokoladeis – det går ud for nogenlunde det samme.



Kirsebæris med kirsebærvin


Mælkefri, sojafri, æggefri, glutenfri

Ingredienser

6 dl udstenede kirsebær (friske kirsebær udstenes lettest med et langt tyndt rør, der kan stikke stenene ud)

1 tsk. citronsaft

12 dadler (eller 8 medjool dadler eller 1-1 ¼ dl agavesirup)

1 dåse kokosmælk (økologisk fra Coop, Irma, Santa Maria eller Blue Dragon)*

2 dl cashewmælk (½ dl cashewnødder blendes med 150 ml vand)

1 tsk. vaniljepulver

½ tsk. guarkernemel – strøget (eller 3 plader opblødte plader husblas opløst i ½ dl kogende vand)

3-5 spsk. kirsebærvin eller Amaretto (for meget kirsebærvin kan gøre, at isen ikke fryses ordentligt ned)

Sådan gør du:

Blend alle ingredienser sammen i en blender. Hæld cremen i ismaskinen med det samme, hvis det er en ismaskine med kompressor. Hvis det er en ismaskine med køleelementer, køles cremen ned i køleskabet, inden den hældes i ismaskinen.

Isen kan spises direkte fra ismaskinen som softice, eller fryses ned en times tid, hvis man ønsker en hårdere konsistens.

Hvis man ikke har en ismaskine, fryses isen ned i en 1-liters bøtte med låg i 4-5 timer. Derefter tages isen op, knækkes i 3 dele og pureres fint i en foodprocessor. Sæt isen på frost, så den kan nå at blive fast. Tag gerne isen ud ½ time før servering.

*Hvis man ikke kan lide eller tåle kokosmælk, kan der bruges 3 dl cashewnødder og 5 dl vand, der blendes i stedet for kokosmælk og cashewmælk

Hampefrø eller macadamianødder kan bruges i stedet for cashewnødder.


Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar