fredag den 21. november 2014

Sprøde is-skåle

Helt vildt sprøde is-skåle, som ikke bliver bløde, selvom de er fyldt med is. De kræver lidt arbejde, men resultatet er de sprødeste og mest delikate is-skåle.

Har du brug for tarteletter? Undlad kokospalmesukkeret, og lav opskriften som foreskrevet.




Is-skåle


Sprøde is-skåle til alle former for is og fyld. Skålene forbliver sprøde, selvom isen smelter.

Tykke skåle ca. 6 stk. Tynde skåle ca. 12 stk.

Ingredienser

¼ dl hele chiafrø eller ½ dl gyldne hørfrø

135 gram mandler

1 spsk. arrowroot* (pilrodsstivelse)

2 spsk. kokospalmesukker

Lidt salt

½ tsk. smeltet kokosolie

80 ml kogende vand**

-

Mandelmel til udrulning

Bagepapir

1-2 hårde muffinforme med 6 muffins i hver

Sådan gør du:

Sæt ovnen til 175 grader.

Blend chiafrø og mandler til fint mel i en tør blender eller kaffekværn. Hæld melet i en skål. Rør arrowroot, kokospalmesukker og salt i.

Hæld smeltet kokosolie og det kogende vand i blandingen. Ælt det hele sammen i 5 minutter med hænderne eller på maskine. Dejen vil være meget klistret.

Del dejen i 6-12 stykker. Klip et stykke bagepapir i 6-12 lige store stykker, og sæt de 6-12 stykker dej på hvert stykke bagepapir.
 
 
 

Lav mandelmel ved at knuse mandler i en tør blender. Drys mandelmelet på hvert stykke dej, og rul dejen ud til en cirkel på bagepapiret. Klip bagepapiret til rundt om cirklen.
 
 
 

Vend muffinformen på hovedet. Læg bagepapiret med dejen ovenpå bunden af en muffinform, så bagepapiret vender nedad og dejen vender opad. Tryk siderne ind, så der dannes en skål omkring formen.
 
 
 

Fyld muffinformen og sæt den i ovnen. Bag skålene i 30 minutter ved 180 grader. Sluk ovnen og lad skålene stå 30 minutter i ovnen.
 
 
 

Når skålene er bagt og kølet af, tages skålene af muffinformen og opbevares i en lufttæt beholder. Skålene kan holde sig sprøde i en måned i den lufttætte beholder.

 

*Arrowroot eller pilerodstivelse kan købes i helsekostbutikker eller asiatiske forretninger.

** Vandet skal være kogende, så chiafrøen klistrer med det samme.

2 kommentarer:

  1. Yummi!
    Ser skønt ud og skal prøves:-)
    Glædelig jule hilsner fra
    Maria & Tina
    "En verden af kunst"

    SvarSlet
    Svar
    1. Hvor lækkert.
      Held og lykke med det!
      Kærligst Karina

      Slet