Har du brug for tarteletter?
Undlad kokospalmesukkeret, og lav opskriften som foreskrevet.
Is-skåle
Sprøde is-skåle til alle former for is og fyld.
Skålene forbliver sprøde, selvom isen smelter.
Tykke skåle ca. 6 stk. Tynde skåle ca. 12 stk.
Ingredienser
¼ dl hele chiafrø eller ½ dl gyldne hørfrø
135 gram mandler
1 spsk. arrowroot* (pilrodsstivelse)
2 spsk. kokospalmesukker
Lidt salt
½ tsk. smeltet kokosolie
80 ml kogende vand**
-
Mandelmel til udrulning
Bagepapir
1-2 hårde muffinforme med
6 muffins i hver
Sådan gør du:
Sæt ovnen til 175 grader.
Blend chiafrø og mandler
til fint mel i en tør blender eller kaffekværn. Hæld melet i en skål. Rør
arrowroot, kokospalmesukker og salt i.
Hæld smeltet kokosolie og
det kogende vand i blandingen. Ælt det hele sammen i 5 minutter med hænderne
eller på maskine. Dejen vil være meget klistret.
Del dejen i 6-12 stykker.
Klip et stykke bagepapir i 6-12 lige store stykker, og sæt de 6-12 stykker dej
på hvert stykke bagepapir.
Lav mandelmel ved at knuse
mandler i en tør blender. Drys mandelmelet på hvert stykke dej, og rul dejen ud
til en cirkel på bagepapiret. Klip bagepapiret til rundt om cirklen.
Vend muffinformen på
hovedet. Læg bagepapiret med dejen ovenpå bunden af en muffinform, så
bagepapiret vender nedad og dejen vender opad. Tryk siderne ind, så der dannes
en skål omkring formen.
Fyld muffinformen og sæt
den i ovnen. Bag skålene i 30 minutter ved 180 grader. Sluk ovnen og lad
skålene stå 30 minutter i ovnen.
Når skålene er bagt og
kølet af, tages skålene af muffinformen og opbevares i en lufttæt beholder.
Skålene kan holde sig sprøde i en måned i den lufttætte beholder.
*Arrowroot eller pilerodstivelse
kan købes i helsekostbutikker eller asiatiske forretninger.
** Vandet skal være
kogende, så chiafrøen klistrer med det samme.
Yummi!
SvarSletSer skønt ud og skal prøves:-)
Glædelig jule hilsner fra
Maria & Tina
"En verden af kunst"
Hvor lækkert.
SletHeld og lykke med det!
Kærligst Karina