Se denne video om hvordan man laver chokoladeis – det går ud for
nogenlunde det samme.
Pekanis med smøragtig smag
Mælkefri, sojafri, æggefri, glutenfri
Ca. 1 liter
Ingredienser
100-200 gram pekannødder
(alt afhængigt af hvor meget knas man kan lide i en is)
2 spsk. kokosolie med smag
¼ tsk. salt
-
½ dl kokosolie med smag
1 dåse kokosmælk
(økologisk fra Coop, Irma, Santa Maria eller Blue Dragon)*
12 dadler (eller 8 medjool
dadler eller 1-1 ¼ dl agavesirup)
½ tsk. guarkernemel –
strøget (eller 3 plader opblødte plader husblas opløst i ½ dl kogende vand)
1 tsk. vaniljepulver
3 dl cashewmælk (¾ dl
cashewnødder blendes med 250 ml vand)
Sådan gør du:
Rist pekannødderne med kokosolie
og salt på en pande på mellem varme, til pekannødderne dufter ristet og er
blevet lidt mørkere. De må ikke brænde på! Sæt pekannødderne til side, og lad
dem køle af. Når de er kølet helt af, hakkes de groft.
I en blender blendes de
resterende ingredienser. Hæld cremen i ismaskinen med det samme, hvis det er en
ismaskine med kompressor. Hvis det er en ismaskine med køleelementer, køles
cremen ned i køleskabet, inden den hældes i ismaskinen. Lige inden isen
begynder at blive helt fast, hældes de hakkede pekannødder i. Gem gerne en
håndfuld pekannødder til pynt.
Isen kan spises direkte
fra ismaskinen som softice, eller fryses ned en times tid, hvis man ønsker en
hårdere konsistens.
Hvis man ikke
har en ismaskine, fryses isen ned
i en 1-liters bøtte med låg i 4-5 timer. Derefter tages isen op, knækkes i 3
dele og pureres fint i en foodprocessor. Rør de hakkede pekannødder i til
sidst. Sæt isen på frost, så den kan nå at blive fast. Tag gerne isen ud ½ time
før servering.
*Hvis man ikke kan lide
eller tåle kokosmælk, kan der bruges 3 dl cashewnødder og 5 dl vand, der
blendes i stedet for kokosmælk og cashewmælk
Hampefrø eller
macadamianødder kan bruges i stedet for cashewnødder.
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar